Eliane Elias, cap de cartell del Festival de Jazz de Peníscola

 

 

  • El festival se celebra al Palau de Congressos de Peníscola de l’1 al 22 de juliol

  • Les entrades es posen a la venda aquest dijous 1 de juny en el web

 

Castelló de la Plana (01.06.23). Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta el 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola que se celebra de l’1 al 22 de juliol al Palau de Congressos de Peníscola. Aquesta edició comptarà amb els concerts de Martin Taylor & Ulf Wakenius, Dainius Pulauskas Group, Mario Parmisano, i encapçalarà el cartell la reconeguda pianista i cantant Eliane Elias.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “el festival té una trajectòria consolidada gràcies a una programació de qualitat que, des de fa uns quants anys, hem impulsat al Palau de Congressos de Peníscola, i, com sempre, primant la professionalitat d’allò que oferim tant en aquest festival com en tot el que programem”. Ribes ha assenyalat que “el festival està a l’altura d’altres cites amb més pressupost de tota la geografia de l’Estat, i això requereix molta dedicació”, i s’ha mostrat molt satisfet “pel gran nivell d’aquesta edició amb quatre grans concerts”.

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola serveix per a iniciar la temporada turística i musical a les comarques del nord i ofereix durant quatre caps de setmana una oferta atractiva i variada per a explorar les diferents branques d’aquest so universal. Un estil musical al qual l’IVC dona suport, no només durant el mes de juliol a Peníscola, sinó al llarg de tota la temporada en els diferents espais que gestiona la institució, com l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló o el Museu de Belles Arts.

L’obertura del festival es farà de la mà de Martin Taylor & Ulf Wakenius el dissabte 1 de juliol. Martin, un músic minuciós el talent del qual li permet expressar-se en totes les varietats de la música popular contemporània, gràcies, sobretot, a la tècnica ‘fingerpicking’, amb la qual toca la guitarra. Aquesta tècnica consisteix a tocar les cordes de la guitarra amb els dits i no amb una pua. Wakenius és un exquisit freqüentador de dues maneres de tocar la guitarra, aparentment enfrontades: d’una banda, amb turbulències elèctriques, i, d’una altra, accentua l’elegància amb què el catàleg de Wes Montgomery continua escoltant-se hui.

La segona de les propostes arriba el dissabte 8 de juliol amb Dainius Pulauskas Group, una formació que es va crear el 1996 i instantàniament es va convertir en una de les unitats de ‘jazz’ lituanes més influents i líders. Dainius es caracteritza per ser un dels compositors més interessants en la fusió del ‘jazz’ europeu, i ha estat al capdavant d’aquest sextet durant dèsset anys.

El pianista argentí Mario Parmisano serà el protagonista del tercer dels concerts del 20é Festival Internacional de Jazz de Peníscola el dissabte 15 de juliol. El músic argentí, reconegut en l’escena del ‘jazz’ internacional per la seua llarga trajectòria junt amb el guitarrista Al Di Meola, amb qui ha fet gires mundials des de 1993 fins a l’actualitat. Els seus concerts inclouen la seua pròpia música (editada per Warner Chappell Music) i també obres de Chick Corea, Pat Metheny, i el seu homenatge al gran mestre Ástor Piazzolla.

El tancament del Festival serà el dissabte 22 de juliol amb l’estrella internacional Eliane Elias. Guanyadora d’un Grammy al millor àlbum ‘latin jazz’ 2022 i un Latin Gammy al millor àlbum ‘jazz’/‘latin jazz’ per ‘Mirror Mirror’, la pianista, cantant, compositora i arranjadora de renom internacional és posseïdora d’un estil musical i un art distintius junt amb un dels sons més recognoscibles del ‘jazz’ i la música brasilera.

Les entrades ja estan a la venda en la taquilla electrònica de l’IVC. El Festival Internacional de Jazz de Peníscola compta amb la col·laboració de l’empresa Monfort Transportes.

Compartir