Portada >  > Artistes > Chano Domínguez

Chano Domínguez

A hores d'ara, el gadità Chano Domínguez és ja un clàssic del jazz nacional —i internacional—, un tòtem del flamenc jazz que passarà a la història per haver introduït amb solidesa el llenguatge del flamenc en l'estètica del piano jazz; per haver seduït personatges com el trompetista Wynton Marsalis; i per haver inventat, en definitiva, un nou llenguatge jazzístic (i flamenc).

Domínguez va començar la seua carrera artística com a membre del grup de rock andalús Cai. El seu primer disc, allà per 1993, anunciava la conquesta de la Gran Poma per un bou. Una dècada més tard, després de col·laborar amb Paco de Lucía o Enrique Morente, va arribar fins al centre mateix de la cultura del Jazz, el Lincoln Center de Nova York, de la mà de Wynton  Marsalis. Ha realitzat col·laboracions a un costat i un altre de l'Atlàntic, amb els més destacats del jazz, el flamenc i la cançó, com Jack DeJohnette i Paquito D’Rivera; Martirio, Santiago Auserón i Fernando Trueba en Calle 54…, i ha realitzat gires pels millors festivals de tot el planeta. És el nostre músic de jazz més internacional perquè molt del millor que s'ha fet per a unir flamenc, música clàssica i jazz es deu a aquest músic gadità.

En 2013 en l'edició 55 dels premis Grammy, el seu disc Flamenc Sketches va ser nominat al millor Disc Llati Jazz de l'Any.
 

Espectacles

Spanish Brass & Chano Domínguez

19 de juliol de 2019 · Palau de Congressos de Peníscola

Spanish Brass & Chano Domínguez

Comprar

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Jazz

Tel. +34 964 727 574 · +34 902 444 300
auditoricastello@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Jazz

Jazz internacional a Peníscola: estiu i jazz.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info