Portada >  > Artistes > Pepe Rivero & María Berasarte
Pepe Rivero & Maria Berasarte

Pepe Rivero & Maria Berasarte

Pepe Rivero & Maria Berasarte

Pepe Rivero & Maria Berasarte

Pepe Rivero & María Berasarte

PEPE RIVERO
El pianista i compositor Pepe Rivero forma part d'una “Nova Generació” de músics cubans que han irromput amb força en l'escena internacional del jazz, sent la seua formació clàssica. En 1998 es trasllada a Espanya i en 2001 comença una gira de concerts de la mà de Celia Cruz i Paquito D’Rivera. Al costat del saxofonista i clarinetista va presentar el seu disc Los Boleros de Chopin en el Lincoln Center de NY l'any 2011.
Va estar nominat als Latin Grammys 2011 amb Paquito D’Rivera amb el DVD-àlbum titulat Paquito D́Rivera & Pepe Rivero Live in Barcelona. Va ser convidat com a pianista i compositor per al disc jazz Meets the Classic de Paquito D´Rivera, guanyador del premi al millor àlbum de jazz en els Latin Grammys 2015. Va obtindre en els anys 2001 i 2002 el premi de composició de Jazz Llatí a l'Havana, Cuba.

Ha participat en alguns dels més importants festivals de jazz internacionals, com el Jazz Festivals Montreux, Jazz Middelheim, Festival de Montreal, a Dinamarca, Tòquio, França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Grècia, Finlàndia, Àustria, Turquia, Austràlia, Washington, New Heaven i Nova York, Madrid, Bilbao, Las Palmas i Vitòria a Espanya. Ha col·laborat amb nombrosos artistes com David Murray, Omara Portuondo, Jerry González, Javier Colina, Perico Sambeat, Gerardo Núñez, Bobby Martínez, Elsa Baeza, Ana Belén, Alain Pérez, Tony Zenet, Eva Cortés, Diego El Cigala, entre altres, i també al costat de José Luis Perales com a director musical.

Actualment és el director musical del Latin Jazz Festival a Espanya, anomenat CLAZZ, nascut al febrer del 2011, que és el primer festival de latin jazz d'Europa.
 
“Els desenvolupaments harmònics que des­plega sobre el seu piano en aquest disc el converteixen en una mena de Bill Evans cubà, dibuixant sobre les blanques i negres una cadència melòdica amb els colors del bell i l'audaç i el traç de l'intel·ligent, puix que les seues reflexions pianístiques naixen del cap i el cor.”
Pablo Sanz
Scherzo
 
DISCOGRAFIA
“Quizás, Quizás, Quizás”.
“Pepe Rivero & Bobby Martínez”, 2017.
“Monk & The Cuban Rumba”.
“Pepe Rivero Big Band”. Doble CD.
Homage to Monk.
“Pepe Rivero Quartet”.
Universal Music Spain, 2013.
Paquito D’Rivera & Pepe Rivero Live
in Barcelona.
Warner Music, 2011.
“Los Boleros de Chopin”.
Pepe Rivero Trío Universal Music Spain i per Venus Record al Japón, gravat a NY en 2010.
Friday Night in Spanish Harlem. GMG.
“Pepe Rivero and friends”.
Universal Music Spain, 2008.
“Tonight Latin” GMG.
Pepe Rivero and friends.

MARÍA BERASARTE
La cantant María Berasarte, La Veu nua com la defineixen a l'estranger, és la cantant espanyola d'origen basc amb major projecció internacional del moment. María viu permanentment en el canvi, l'evolució i sobretot en l'emoció des de la inesperada i elegant senzillesa. Es puny i brilla en el que és minimalista amb una posada en escena que envolta i encisa.

És coneguda la seua passió per Portugal, va dedicar a la cançó de Lisboa el seu primer disc Todas las horas son viejas (Universal), segons la crítica portuguesa, el millor àlbum de fado gravat per una veu estrangera (Time Out Lisboa). Posteriorment María Berasarte, va presentar SÚBITA, l’espectacle està dedicat al fado i altres arrels ibèriques al costat dels qui desafien l'impossible, el guitarrista flamenc José Luis Montón i el portugués José Peixoto (excomponent de Madredeus).

Una carrera plena d'intenses col·laboracions: del món del flamenc, Niño Josele o Javier Limón; d'altres firmaments musicals com Jordi Savall, Ara Malikian, el brasiler Edson Cordeiro, els italians Gianmaria Testa i Gabriele Mirabassi, amb el moçambiqués Stewart Sukuma o amb els portuguesos Dulce Pontes, Cristina Branco, Rodrigo Leão, Carlos do Carmo i juntament amb l'internacionalment conegut gaiter Carlos Núñez a qui el març de 2017 va acompanyar en la seua gira pels EUA i el Canadà.

França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Romania, Marroc, Grècia, la Xina, Moçambic, Anglaterra o Portugal són alguns dels països que ha visitat per a actuar en festivals com:

Hong Kong Arts Festival 2017, Ellas Crean (Mad-rid) 2016, Mawazine (Rabat) 2015 i 2018, Festival de música, teatre i dansa internacional de Sibiu 2015, Festival de Música i Dansa de Granada 2014, Au fil des voix a París 2014, Au fil des voix a Vaison la Romaine 1013 (França), Festival de Macau 2013, Badasom 2013 compartint escenari amb el mestre Paco de Lucía en un dels seus últims concerts, Festival Tres Culturas de Múrcia 2012, Festival de Folk de Getxo Folk 2011, Festival Alamar d'Almeria 2011, Festival de Músiques del Món de Sines 2011 (Portugal), Festival de Flamenc de Jerez 2008, Biennal de Flamenc de Sevilla 2006, Festival Costa de Músicas de Lanzarote 2006 o Festival de Músiques de Corfú 2005 (Grècia).

“Veu límpida i pauses de diva, la teatral María Berasarte cultiva un temperament ibèric. Aquesta jove intèrpret basca arribada del clàssic…fa coquetejar el lament lusòfon, intens i lluminós, amb la vehemència i sensualitat espanyola. Una revelació vibrant i singular.”

Anne Berthod

Télérama.fr

Discografia

Todas las horas son viejas

Universal Music Spain i Universal Music Portugal, 2009.

Aguaenlaboca

(Au delà du fado). Accords Croisés.

Harmonia Mundi, 2014.

Súbita

Karonte, 2015.


 

Espectacles

Deliri

26 de juliol de 2019 · Palau de Congressos de Peníscola

Deliri

Comprar

Organitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Jazz

Tel. +34 964 727 574 · +34 902 444 300
auditoricastello@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Jazz

Jazz internacional a Peníscola: estiu i jazz.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info