Dainius Pulauskas Group
Data:
Dissabte 8, de juliol 2023
Lloc:
Palau de Congressos de Peníscola
Hora:
20.00h
Duració:
60'
Preu:
15 €
Procedència:
Lituània
Descripció

Dainius Pulauskas Group es va formar el 1996 i instantàniament es va convertir en una de les unitats de jazz lituanes més influents i líders i en un ambaixador de renom internacional del jazz lituà. El crític de jazz Ian Patterson, en el seu article del portal All About Jazz (10 d’octubre de 2011) va escriure sobre el grup: El Grup Dainius Pulauskas és un sextet únic amb una mescla de melodia i múscul, lirisme i l’inesperat, que el col·loca fermament en l’avantguarda del jazz-fusió europeu progressiu, Dainius es caracteritza per ser un dels compositors més interessants en l’extrem fusió del jazz europeu, i ha estat al capdavant d’aquest sextet durant dèsset anys. La música del grup va ser descrita com una pulsió contundent de jazz modern per Risto Haapsamo. Ha passat molt de temps des que vaig escoltar mestres de jazz tan talentosos que fan la millor fusió possible, escriu el crític suec Bo Levender.

El grup va començar el 1996 en el Festival de Jazz de Birštonas. En 1997, van llançar un àlbum debut Penetración. Dainius Pulauskas Group ha batut tots els rècords locals en ascendir al saló de la fama del jazz lituà en un temps sorprenentment curt.

Durant els anys de la seua existència va participar en molts festivals de jazz europeus, asiàtics, africans i americans de prestigi.

Intèrprets:
Dainius Pulauskas, teclats / Valerijus Ramoska, trompeta i fiscorn / Liutauras Janusaitis, saxo tenor / Tomás Botyrius, saxo alt / Domatges Aleksa – baix / Augustes Baronas, bateria

PROJECTE FINANÇAT: Consell Lituà de la Cultura